| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
[E36]Jak otworzyć maskę z zewnątrz auta??
Autor Wiadomość
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   [E36]Jak otworzyć maskę z zewnątrz auta??

Wyjąłem akumulator zatrzaskując drzwi i zamykając maskę
Nie miałem pojęcia ze już z kluczyka nie otworze auta
Jest jakiś sposób na otworzenie maski bez zrobienia dużych szkód?
Ewentualnie podpięcia jakiegoś napięcia żeby otworzyć central zamek?
Dzwoniłem do Otwieranie Awaryjne 24h pan tam krzyknął 150zł:]
Zastanawiam czy nie taniej będzie wybić szybę:P

Jeśli ktoś już miał podoba się sytuacje proszę o pomoc:]
Szukałem w necie to znalazłem ze przez wyjecie nerki można otworzyć, ale ja mam wersje z klima i tam mam plastiki musiałbym połamać tylko, co z tego jak nie wiem, co wyłamać i czy koszt wyłamania tych plastików nie będzie większy niż 150zł:]
 
 
 
darek-k16 
Przyjaciele Forum
520(M52)-był:( 320i



Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Cze 2007
Skąd: Midsund/Gdynia/Bytów
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   Re: [E36]Jak otworzyć maskę z zewnątrz auta??

kaes napisał/a:
Wyjąłem akumulator zatrzaskując drzwi i zamykając maskę
Nie miałem pojęcia ze już z kluczyka nie otworze auta
Jest jakiś sposób na otworzenie maski bez zrobienia dużych szkód?
Ewentualnie podpięcia jakiegoś napięcia żeby otworzyć central zamek?
Dzwoniłem do Otwieranie Awaryjne 24h pan tam krzyknął 150zł:]
Zastanawiam czy nie taniej będzie wybić szybę:P

Jeśli ktoś już miał podoba się sytuacje proszę o pomoc:]
Szukałem w necie to znalazłem ze przez wyjecie nerki można otworzyć, ale ja mam wersje z klima i tam mam plastiki musiałbym połamać tylko, co z tego jak nie wiem, co wyłamać i czy koszt wyłamania tych plastików nie będzie większy niż 150zł:]


jeżeli dobrze zrozumiałem to kluczyków nie zatrzasnąłeś...więc normalnie możesz przekręcić w zamku i otworzyć drzwi(nie poprzez pilota)

p.s. słabo trochę się czuję po wczoraj ...bo głowa nadal pęka:) może czegoś nie zrozumiałem bo wydaje się banalne ...
_________________
---------photo by Jacek P.----------------
http://img217.imageshack....imgp4958yn0.jpg
http://img67.imageshack.u...imgp4983je1.jpg
http://img218.imageshack....imgp4915pu6.jpg
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

No właśnie nie idzie kluczykiem kręcę w prawo i lewo i nic :]
 
 
 
darek-k16 
Przyjaciele Forum
520(M52)-był:( 320i



Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Cze 2007
Skąd: Midsund/Gdynia/Bytów
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

a bagażnik próbowałeś?
_________________
---------photo by Jacek P.----------------
http://img217.imageshack....imgp4958yn0.jpg
http://img67.imageshack.u...imgp4983je1.jpg
http://img218.imageshack....imgp4915pu6.jpg
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

Tak otworzyłem bagażnik:] tylko, co to mi da? To jest sedan nie ma składanego Bagażnika/siedzeń
 
 
 
darek-k16 
Przyjaciele Forum
520(M52)-był:( 320i



Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Cze 2007
Skąd: Midsund/Gdynia/Bytów
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

kaes napisał/a:
To jest sedan nie ma składanego bagażnika


??nie kumam?? przecież masz u góry zatrzaski do położenia siedzeń...może uda się śrubokrętem je odblokować żeby siedzenie położyć
_________________
---------photo by Jacek P.----------------
http://img217.imageshack....imgp4958yn0.jpg
http://img67.imageshack.u...imgp4983je1.jpg
http://img218.imageshack....imgp4915pu6.jpg
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

Hm ja mam blacha zasłonięte:] zaraz zdejmę ten dywanik w bagażniku zobaczę jak to wygląda



------- nie ma szans dostac sie przez bagażnik :]
 
 
 
napier 
Niedzielny Kierowca



Dołączył: 21 Lip 2008
Skąd: Lębork
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

może połamać nerkę i odkręcić zamek? nie wiem jak to wygląda w e36, w e30 by przeszło na 100%
_________________
e30 m40b16 touring
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

Nerki już udało mi się wyjąć bez łamania ich, ale tam nie widać mechanizmu wszystko jest zasłonięte plastikami
 
 
 
darek-k16 
Przyjaciele Forum
520(M52)-był:( 320i



Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Cze 2007
Skąd: Midsund/Gdynia/Bytów
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

kaes napisał/a:
Hm ja mam blacha zasłonięte:] zaraz zdejmę ten dywanik w bagażniku zobaczę jak to wygląda



------- nie ma szans dostac sie przez bagażnik :]


tam jest właśnie ta blacha czy nie ma dostępu do śrub od niej...żeby odkręcić i podważyć to cięgno...

p.s. a próbowałeś drzwi pasażera...??
nie pasuje mi coś tutaj bo w drzwiach są normalne siłowniki także coś nie tak skoro nie można ich normalnie z kluczyka otworzyć?dlatego sprawdź może drzwi pasażera?
_________________
---------photo by Jacek P.----------------
http://img217.imageshack....imgp4958yn0.jpg
http://img67.imageshack.u...imgp4983je1.jpg
http://img218.imageshack....imgp4915pu6.jpg
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

Próbowałem nic z kluczyka nie idzie otworzyć to było pierwsze, co zrobiłem sprawdziłem drzwi od kierowcy i pasażera
 
 
 
macie30k 
Rowerzysta


Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 13 Kwi 2008
Skąd: gdansk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

skoro do dla ciebie taki problem moge odkupic auto za 650zł
 
 
 
darek-k16 
Przyjaciele Forum
520(M52)-był:( 320i



Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Cze 2007
Skąd: Midsund/Gdynia/Bytów
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

mam rozwiazanie :D :D

wyjmujesz obudowe glosnika -> wyjmujesz glosnik lub wypychasz(niestety moze będzesz musial ulamac mocowania glosnika lub pokombinowac bo moze uda się całą tą część z głośnikiem wypchnąć) -> wkladasz rękę przez tą dziurę i odblokowujesz siedzenia w sensie naciskasz na przycisk zeby je polozyc!

p.s. kiedyś zdejmowałem tą obudowe..ale nie pamiętam jak tam wygląda mocowanie tego głośnika i ten fragment półki....
_________________
---------photo by Jacek P.----------------
http://img217.imageshack....imgp4958yn0.jpg
http://img67.imageshack.u...imgp4983je1.jpg
http://img218.imageshack....imgp4915pu6.jpg
 
 
 
kaes 
ks

Wiek: 29
Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

Udało się rozwiązać problem, dzięki za pomoc:]
 
 
 
OSKI 
Przyjaciele Forum
srebrne 318is :)



Pomógł: 20 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Lip 2007
Skąd: Gdańsk Jasień
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2011   

darek-k16, tak nie rozbisz bo to nie qp a kanapa jest nabijana ;)
a wiec nie dzialaja patenty podpinania pod kable jak kierunki lampy itp
trzeba sie polozyc i znalesc rozrusznik ;) jedynie kabel glowny plusowy dal rade i to z bolem
godzinka kombinacji ale sie udalo
_________________
alarmy, monitoringi, sieci komputerowe lan wi-fi itp
a takze:
swapy przekladki rozne i inne pierdoly - BMW only
504-939-403
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Support forum phpbb by phpBB Assistant
Design by Forum Komputerowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group